شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ ای خدا مرا در این روز از آنان که بر تو توکل کنند
وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ و نزد تو فوز و سعادت یابند قرار ده
وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ و مرا از آنان که مقربان درگاه تو باشند قرار ده
بِإِحْسَانِکَ یَا غَایَةَ الطَّالِبِین به حق احسانت ای منتهای آرزوی طالبان.
شرح دعا
درخواست توکل از خدا
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ
خدایا من را در ماه رمضان از کسانی قرار ده که اهل توکل به تو هستند، چشمم به دست این و آن نباشد؛ چقدر خوب است که انسان توکل داشته باشد و اهل توکل باشد.
معنای توکل این است که انسان یقین کند به اینکه سود و زیان, و بخشش و حرمان به دست مردم نیست و باید از آنها ناامید بود و اگر بندهای به این مرتبه از معرفت برسد که جز برای خدا کاری انجام ندهد و جز او به کسی امیدوار نباشد و از غیر او نهراسد و غیر از خدا چشم طمع به کسی نداشته باشد, این همان توکل بر خدا است
[
منصور صابری ] [ جمعه 94/4/5 ]
منبع:اختصاصی راسخون
مقدمه:
در طول تاریخ، به خصوص در عصر علم و صنعت و ارتباطات، تجربه ثابت کرده است که استعمارگران در هر جا پا گذاشتند از عضو حساس جامعه، یعنی زن سوء استفاده کردند، وبا معرفی زنان هرزهی جهان به عنوان هنر پیشگان ممتاز و دختران شایسته، به اهداف خود برسند.
در مقابل اسلام به عنوان یک آیین سازنده به این مطلب توجه کرده است وبا معرفی زنان نمونه وبرتر پیروان خود را از هرگونه هم سویی با الگوهای کاذب بر حذر داشته است.
بر همین اساس ما نیز به عنوان پیروان دین اسلام به دنبال معرفی ویژگیهای خاص و معنوی بانویی بر آمدیم که نخستین زن مسلمان و نخستین همسر پیامبر (صلوات الله علیه واله) است.
ایشان مظهر کمالات انسانی، ایثار وقارت، مادری آزموده و فضیلت پرور یعنی مادر زهرای اطهر (علیها سلام)، حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) میباشند.
امیدواریم در این مختصر در حد توان برخی از ویژگیهای معنوی آن بانوی علمی را ترسیم کرده باشیم.
[
منصور صابری ] [ جمعه 94/4/5 ]
خبرگزاری سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی ناشناس نوشت: آمریکا انتظار دارد متن هر گونه توافق احتمالی با ایران شامل ضمیمه های فنی جامع منتشر و علنی شود اما از جانب طرف های مذاکره کننده امضا نخواهد شد.
به گزارش «نسیم»، خبرگزاری سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی ناشناس نوشت: آمریکا انتظار دارد متن هر گونه توافق احتمالی با ایران شامل ضمیمه های فنی جامع منتشر و علنی شود اما از جانب طرف های مذاکره کننده امضا نخواهد شد.
این مقام آمریکایی که در آستانه سفر جان کری با خبرنگاران جلسه داشت، گفته است: چنین توافق هایی معمولا امضا نمی شوند اما این موضوع در را بر منتقدانی می گشاید که مدعی اند چنین توافقی به ایران فرصت می دهد که آن را نقض کند.
وی همچنان تاکید کرد که ضرب الاجل سی ام ژوئن احتمالا نقض می شود، اما اگر توافقی صورت گیرد، توافق نهایی به ضرب الاجل رسمی نزدیک است و اظهار داشت: نتوانستیم در تاریخ سی مارس هم به توافق مد نظر دست پیدا کنیم و ممکن است در مورد ضرب الاجل سی ژوئن نیز چنین شود.
این مقام آمریکایی افزود: همانطور که سی مارس برای یک توافق مقدماتی تعیین شد، طرفین هم انتظار ندارند مذاکرات از زمان تعیین شده بیش از چند روز فراتر رود و همه طرف ها به ضرب الاجل پایبندند و همه خبر دارند که کنگره نهم ژوئیه را برای بازنگری توافق تعیین کرده است.
وی افزود: آمریکا انتظار دارد که ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی دسترسی مورد نیاز برای راست آزمایی پایبندی ایران به یک توافق را بدهد و به نگرانی هایی در مورد فعالیت هسته ای پیشین توجه کند و آن را برطرف سازد اما به دنبال اعتراف از جانب ایران در خصوص فعالیت های هسته ای گذشته اش نیست زیرا ما قبلا ارزیابی ملی خود را انجام داده ایم.
[
منصور صابری ] [ جمعه 94/4/5 ]
هر چند انتشار فکت شیت ایرانی که تیم مذاکره کننده به صورت علنی نسبت به انتشار آن ملزم شد، میتوانست ادعای ا مریکا مبنی بر پذیرش برخی تعهدات از سوی ایران را نقض کند، اما به هر حال استنکاف تیم ایرانی از انتشار فکت شیت موجب شد تا اکنون وزیر امور خارجه امریکا، مدعی وجود برخی تعهدات از سوی ایران در مذاکرات لوزان باشد.
گروه بینالملل - رجانیوز: جان کری در آستانه سفر به وین و حضوردر دور نهایی مذاکرات ایران و 1+5 از لزوم پایبندی ایران به تعهداتش در «لوزان» سخن گفته و آنرا شرط اصلی تحقق توافق نهایی عنوان کرد.
به گزارش رجانیوز، در حالی که تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان اعلام کرده است که در مذاکرات لوزان، ایران هیچگونه تعهدی به طرف مقابل نداده و این مذاکرات تنها به یک بیانیه مطبوعاتی ختم شده است، جان کری مدعی شد ایران در لوزان چهار مورد کلی را تعهد کرده است و شرط تحقق توافق نهایی، عمل کردن به این چهار تعهد است.
به گزارش رجانیوز، جان کری که ظاهرا از سخنرانی اخیر رهبری معظم انقلاب و تعیین شروط نهایی ایران برای پذیرش یک توافق عصبانی به نظر میرسید، در پاسخ به خبرنگاری که موضع دولت امریکا در قبال این فرمایشات را جویا شده بود گفت: آنچه ما همیشه درباره آن شفاف سازی کرده ایم این بوده است که ما بوسیله چیزی هدایت،مشروط و یا مرعوب نمی شویم.این سخنان مصرف سیاسی داخلی دارند.آنچه برای ما مهم است چهار ماده ای است که در سند درباره آنها توافق شده است و این موضوعی است که هنوز باید درباره آنها تصمیم گیری شود.
ادامه مطلب...
[
منصور صابری ] [ جمعه 94/4/5 ]
قد اقبل الیکم شهرالله/ حسینیه رجا در ماه خدا/ ضیافت هفتم
کسی که اهل محبت امیرالمومنین است اگر گناهی هم کرد حتما خدای متعال او را به توبه موفق میکند ولو با بلا او را پاک میکند و اصل ایمان از او گرفته نمی شود. غیر متقی نسبت به گناه خودش بیخیال و غافل است اما اگر کسی اهل محبت و ولایت و جزء متقین بود هر گناهش همراه با ذکر و استغفار حقیقی است.
گروه معارف - رجانیوز: این آخریها دیگر چشمهایمان به آسمان دوخته شده بود، با اشتیاق منتظر آمدنش بودیم تا رود پرتلاطم نفس را به ساحل آرامشش برسانیم. خسته از روزمرگیها و تنشهای همیشگی زندگی این روزهایمان بودیم. دلمان تنگ نواهای دلنشین نیایش با محبوب شده بود. نوای شورانگیز "اللهم رب شهر رمضان" در تمام وجودمان میپیچید...
بالاخره آمد آنکه منتظرش بودیم. مسافر کریممان از سفر یکسالهی خود بازگشت تا بار دیگر در سحرگاهان به یاد ماندنیاش زمزمه کنیم نوای "اللهم انی اسألک من بهائک بأبهاه و کل بهائک بهی" دعای سحر را و روزهای حالا گرم شدهاش تمرین تقوایمان باشد و لحظهی افطارش یادآور حس خوب دوستی با محبوب...
رجانیوز به برکت و میمنت این میهمانی الهی هر روز سفره ای از معارف، نصایح اخلاقی، حکایات شیرین علما و حکمای الهی و مناجات و توسل را در قالب متن، صوت، و فیلم برای میهمانان ماه خدا خواهد گشود تا به این واسطه برای خود سهمی کوچک در تزکیه و تعالی مخاطبان روزهدار دست و پا کرده باشد.
[
منصور صابری ] [ چهارشنبه 94/4/3 ]
آمریکایی ها لغو کامل تحریم ها و کمک در جهت گسترش مناسبات اقتصادی با دنیا را به لیبی وعده داده بودند . اما بهانه جویی آنها پایانی نداشت. بهانه هایی نظیر قوانین داخلی آمریکا ، اختلافات بر سر تحویل متهمین پرونده لاکربی و وضعیت حقوق بشر در لیبی.
گروه بینالملل - رجانیوز: مستند نقطه عطف تاریخی. «نقطه عطف تاریخی» مروری تاریخی بر رابطه غرب با لیبی در موضوع هستهای این کشور دارد. این مستند با روایتی تاریخی از روند انجام تعهدات لیبی به غرب، نشان میدهد که چگونه این تعهد زمینه سازی حمله نظامی به لیبی شد.
به گزارش رجانیوز، معمر محمد ابومنیارمعروف به سرهنگ قَذّافی، کسی که با یک کودتای نظامی بر سر کار می آید و 43 سال با چنگ و دندان بر مسند حکومت می نشیند . در این سالها ، او بارها از سوء قصد جان سالم به در می برد ، ولی درشیوه رفتاری و حکومتی خود تغییری نمی دهد. همچنان در سفرهای خارجی شتر هایش را نیز با خود می برد و خیمه شاهی خود را در کشورهای مختلف برپا می کند .
فردی که در سازمان ملل صفحاتی از منشور این سازمان را جلوی چشمان آمریکایی ها به پشت سرش پرتاب می کند و عنوان شاه انقلابی اعراب را یدک می کشد ، اما قدرت ذخایر نفتی را از توان و اعتماد عمومی مردم کشورش بالاتر می داند. سیاستمداری که روزی اعراب را به دشمنی و مقابله با آمریکا فرا می خواند، در سالهای پایانی حکومت خود با آمریکایی ها پیمان همکاری امنیتی و هسته ای امضا می کند . این چرخش 180 درجه ای از کجا ناشی شده و چه سرانجامی خواهد داشت ؟
ادامه مطلب...
[
منصور صابری ] [ چهارشنبه 94/4/3 ]
مقام معظم رهبری در دیدار مسؤولان نظام فرمودند:
همه، هم صداوسیما، هم مسئولین مطبوعات و رسانهها، هم مسئولین دولتى، مسئولین قوّهى مقنّنه، ائمّهى جمعهى سراسر کشور و هر کسى که منبرى دارد و میتواند با مردم حرف بزند، فرهنگ متناسب با اقتصاد مقاومتى، ازجمله صرفهجویى را، ازجمله مصرف تولیدات داخلى را باید ترویج کند.
[
منصور صابری ] [ چهارشنبه 94/4/3 ]
رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام تأکید کردند:
اجرای اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی کشور قطعاً امکانپذیر است
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای دیدار رمضانی با مسئولان نظام، با اشاره به ماه مبارک رمضان که ماه تقوا است، به تبیین دو نوع تقوای شخصی و اجتماعی پرداختند و گفتند: تقوای شخصی در واقع آن حالت و مراقبت دائمی است که انسان را از ضربههای مهلک معنوی در امان نگه میدارد و البته در امور دنیوی او نیز تأثیرات بسیار مهمی دارد.
حضرت آیتالله خامنهای تقوای جامعه را قابل تعمیم به مسائل اجتماعی و اقتصادی دانستند و تأکید کردند: تقوای جامعه در مسائل اقتصادی، همان اقتصاد مقاومتی است که کشور را در مقابل تکانههای ناشی از حوادث جهانی یا در مقابل تیرهای زهرآگین سیاستهای معارض جهانی حفظ میکند.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR این بخش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره اقتصاد مقاومتی را به صورت جداگانه و با دستهبندی زیر منتشر میکند. اقتصاد مقاومتى، از مصادیق تقواى اجتماعى در بخش اقتصاد در مورد مسئلهى اقتصاد من اینجور مطلب را عرض میکنم که ماه رمضان ماه تقوا است؛ تقوا چیست؟ تقوا عبارت است از آن حالت مراقبت دائمى که موجب میشود انسان به کجراهه نرود و خارهاى دامنگیر، دامن او را نگیرد. تقوا در واقع یک جوشنى است، یک زرهى است بر تن انسان باتقوا که او را از آسیب تیرهاى زهرآگین و ضربههاى مهلک معنوى محفوظ و مصون میدارد؛ البتّه فقط هم مسائل معنوى نیست. وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَه مَخرَجاً * وَ یَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِب؛ در امور دنیوى هم تقوا تأثیرات بسیار مهمّى دارد، این تقواى شخصى است. عین همین مسئله در مورد یک جامعه و یک کشور قابل طرح است. تقواى یک کشور چیست؟ تقواى یک جامعه چیست؟ یک جامعه، بخصوص اگر مثل جامعهى نظام جمهورى اسلامى آرمانهاى والّا و بلندى داشته باشد، مورد تهاجم است؛ مورد هجوم تیرهاى زهرآگین است؛ این هم تقوا لازم دارد. تقواى جامعه چیست؟ در بخشهاى مختلف تقواى اجتماعى را میتوان تعریف کرد؛ در بخش اقتصاد، تقواى جامعه عبارت است از اقتصاد مقاومتى. اگر در مورد اقتصاد میخواهیم در مقابل تکانههاى ناشى از حوادث جهانى یا در مقابل تیرهاى زهرآگین سیاستهاى معارض جهانى آسیب نبینیم، ناچاریم به اقتصاد مقاومتى رو کنیم. اقتصاد مقاومتى عامل استحکام است در مقابل آن کسانى و آن قدرتهایى که از همهى ظرفیّت اقتصادى و سیاسى و رسانهاى و امنیّتى خودشان دارند استفاده میکنند براى اینکه به این ملّت و این کشور و این نظام ضربه وارد کنند. یکى از راههایى که فعلاً پیدا کردند عبارت است از رخنه از راه اقتصاد. این هشدار را ما سالها است مطرح کردیم و گفتیم؛ مسئولین هم هر کدام به فراخور توانایىهاى خودشان تلاشهاى خوبى کردند لکن ما باید با همهى توان، با همهى ظرفیّت موضوع اقتصاد مقاومتى را در داخل دنبال کنیم؛ این میشود تقواى اجتماعى ما در زمینهى مسئلهى اقتصادى.
[
منصور صابری ] [ چهارشنبه 94/4/3 ]
رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام مطرح کردند:
«مهمترین خطوط قرمز مذاکرات هستهای»
حضرت آیتالله خامنهای تاکنون بارها در دیدارهای مختلف ضمن تبیین سیاست
نرمش قهرمانانه، چارچوب کلی و خطوط قرمز مذاکرات هستهای را ترسیم نموده و در بیانات گوناگون بخشهای مختلفی از این خطوط قرمز را با مردم و مسئولین در میان گذاشتهاند. ایشان در دیدار با مسئولان نظام نیز بار دیگر ضمن حمایت از تیم مذاکرهکنندهی هستهای، بخشهای مهمی از خطوط قرمز مذاکرات را متذکر شدند که در جدول زیر مرور شده است.
مهمترین خطوط قرمز مذاکرات هستهای مطرح شده در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام 1394/04/02 |
1 |
عدم پذیرش محدودیتهای بلند مدت
|
ما برخلاف اصرار امریکاییها محدودیتهای بلند مدت 10، 12 ساله را قبول نداریم و مقدار سالهای مورد قبول محدودیت را به هیئت مذاکره کننده گفتهایم. |
2 |
ادامه کار تحقیق و توسعه و ساخت و ساز در زمان محدودیت |
در طول سالهای محدودیت هم باید تحقیق و توسعه ادامه داشته باشد. آنها میگویند در مدت 12 سال هیچ کاری نکنید اما این، یک حرف زور مضاعف و غلط مضاعف است. |
3 |
لغو فوری تحریمهای اقتصادی، مالی و بانکی هنگام امضای موافقتنامه و سایر تحریمها در فواصل معقول |
تحریمهای اقتصادی، مالی و بانکی چه مربوط به شورای امنیت، چه کنگره امریکا و چه دولت امریکا باید فوراً هنگام امضای موافقتنامه لغو و بقیه تحریمها هم در فواصل معقول برداشته شود. |
4 |
منوط نشدن لغو تحریمها به اجرای تعهدات ایران |
لغو تحریمها نباید به اجرای تعهدات ایران منوط شود، نگویند شما تعهدات را انجام دهید بعد آژانس گواهی دهد تا تحریمها لغو شود، ما این مسئله را مطلقاً قبول نداریم. اجرائیات لغو تحریمها باید با اجرائیات تعهدات ایران متناظر باشد. |
5 |
مخالفت با موکول کردن هر اقدامی به گزارش آژانس |
ما با موکول کردن اجرای تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس مخالفیم. چون آژانس بارها و بارها ثابت کرده مستقل و عادل نیست، بنابراین ما به آن بدبین هستیم. میگویند «آژانس باید اطمینان پیدا کند» این چه حرف نامعقولی است؟ چگونه اطمینان پیدا کند مگر اینکه وجب به وجب این سرزمین را بازرسی کند. |
6 |
مخالفت با بازرسیهای غیرمتعارف، پرس و جو از شخصیتهای ایران و بازرسی از مراکز نظامی |
با بازرسیهای غیرمتعارف و پرس و جو از شخصیتها را هم به هیچوجه بنده موافق نیستم. بازرسی از مراکز نظامی را هم نمیپذیریم همچنان که قبلاً هم گفتیم. |
7 |
مخالفت با زمانهای 15 و 25 سال برای اتمام برخی موضوعات |
زمانهای 15 سال و 25 سال که دائماً میگویند برای فلان چیز را هم ما قبول نداریم. این زمان مشخص است و تمام خواهد شد. |
هر آنچه رهبری در جلسات عمومی میگوید عیناً همان مسائلی است که در جلسات خصوصی به رئیسجمهور و دیگر مسئولان ذیربط میگوید بنابراین این خط تبلیغی غیرصحیح که از برخی خطوط قرمز رسمی در جلسات خصوصی صرف نظر شده است، خلاف واقع و دروغ است. |
[
منصور صابری ] [ چهارشنبه 94/4/3 ]