توافق ژنو 7 روز دیگر تمدید شد؛ فشار بر خطوط قرمز افزایش می یابد/ مکانیزم سه مرحلهای برای رفع تحریم، بجای لغو در روز اجراء/ سفر آمانو به تهران برای اصرار بر دریافت اجازه بازرسی از مراکز نظامی!/ احتمال سفر مجدد وزاری خارجه به پایتختها
نیکی به والدین
احسان به والدین چنان مهم است که حتی شرک آنان مانع از احسان به آنها نیست.گرچه باید از عقاید مشرکانه آنان دور بود واز کمترین بی احترامی وآسیب رساندن به آنها نهی شده ونهایت فروتنی ومهربانی به آن دو در حال حیات ومرگشان توصیه شده است.حتی تشکر از آنان مقارن شکر الهی قرار گرفته است.آیات قرانی بهترین گواه اهمیت نیکی به والدین است.(رجوع کنید به سوره اسراء24-13--لقمان 15)
برخی آثار نیکی به پدر ومادر
1- رضایت الهی:نخستین چیزی که خدادر لوح محفوظ نگاشته است این است که خدایی جز من نیست وهرکس پدر ومادرش از او خشنود باشند من از او خشنود خواهم بود.(مستدرک الوسایل ج 15 ص 176)
ادامه دارد.................
اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین.
خدایا روزى کن مرا در آن فرمانبردارى فروتنان و بگشا سینهام در آن به بازگشت دلدادگان به امان دادنت اى امان ترسناکان
پارسایی و فروتنی
شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
“
اللهم ارزقنی فیه طاعه الخاشعین و اشرح فیه صدری بانابه المخبتین بامانک یا امان الخائفین”
“خدایا در این روز طاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما به حق امان بخشی خود ای ایمنی دلهای ترسان”
1- اللهم ارزقنی فیه طاعه الخاشعین “خدایا در این روز اطاعت بندگان خاشع وخاضع خود را نصیب من گردان”
خضوع و خشوع در پیشگاه خداوند
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَى کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَى وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین»
«اى خدا در این روز مرا از پلیدى و کثافات پاک ساز و بر حوادث خیر و شر قضا و قدرت صبر و تحمل عطا کن و بر تقوى و پرهیزکارى و مصاحبت نیکوکاران موفق دار به یارى خود اى مایه شادى و اطمینان خاطر مسکینان.»
دعا میانبر رسیدن به کمال!
مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی در ابتدای شرح دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان، ضمن توصیه به خواند دعای «مجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه مبارک، در خصوص مضامین بلند عرفانی و آمیزههای عمیق ادعیه اسلامی میگوید: دعا تنها برای دستیابی به ثواب نیست، بلکه اصل دعا خواندن، برای رسیدن به کمال است.
غذاهای حلال در استجابت دعا تأثیرگذار است
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» میگوید: در این دعا از خدا میخواهیم ما را از کثافات پاک کند. منظور از «کثافات»، چرک گناه و معصیت است.
انسان اگر اهل معصیت باشد، بوی بدی به خود میگیرد و اگر مؤمن باشد، خوشبو خواهد بود. «اویس قرن» هنگامی که به ملاقات پیامبر (ص) آمده بود، فضای خانه رسولالله (ص) را معطر کرده بود و فردای آن روز که پیامبر (ص) به خانه خویش باز گشت، فرمود: «إِنِّی لَأَجِدُ نَفَسَ الرَّحْمَنِ مِنْ جَانِبِ الْیمَن»، یعنی پیامبر (ص) رایحه خوش اویس را استشمام کرده بود.
در حال حاضر زمانه به گونهای است که طهارت واقعی نداریم و همه چیز شبههناک است. در طول سال انواع غذاهای حرام و شبههناک را خوردهایم و «ماه رمضان» فرصتی برای شستوشوی باطنی است. تناول غذاهای حلال در استجابت دعاتأثیرگذار است.
قرائت قرآن در هنگام سحر، زنگار دل را از بین میبرد
«الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» به معنای «کثافات و پلیدی گناه» است، گناه آدمی را کثیف میکند و دل را زنگار میدهد. قرائت قرآن در وقت سحر بهترین راه برای پاک کردن دل است.
در روایت آمده است که قلب انسان زنگ میزند، همانطوری که آهن زنگ میزند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین میبرد.
دغدغه نیازی است برای با نشاط زندگی کردن
«وَصَبِّرْنِی فِیهِ عَلَى کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ» در این بخش از دعا از خدا میخواهیم که ما را در برابر قضا و قدر خویش راضی کند. بنابراین از خدا درخواست میکنیم که خدایا مرا بر تقدیر خودت صابر قرار بده! مراد از «کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر کس در لوح محفوظ قضا و قدری دارد که نمیداند صلاح او در آن امر است.
در این دنیا هر شخصی به میزان خود دارای غم و مشکل است. مرحوم مجتهدی میفرمود: استادم (مرحوم شیخ علیاکبر برهان) میگفت: اگر یک روز گفتی که من غصهای ندارم، بدان که اجلت نزدیک است! سید بن طاوس به فرزندش میگوید: پسرم خانه که میسازی، بگذار گوشهای از آن خرابه باشد تا بدون غصه و دغدغه نمانی.
فلسفه روزه «تقوا» است
«وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَى» در این بخش از دعا از خدا میخواهیم که ما را موفق به تقوی کند. تقوا به معنی این هست که اگر کسی از اعمال ما با خبر شود، طوری زندگی کرده باشیم که ناراحت نشویم. ماه مبارک رمضان فرصتی برای تمرین تقوا است.
مرحوم آیت الله مجتهدی در شرح عبارت «وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ» می گفت: در این بخش از دعا از خدا میخواهیم که خدایا ما را با خوبان و ابرار همنشین کند
«بعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین» خدایا به کمک و یاری خودت این چهار دعای من را مستجاب کن، ای کسی که روشنی چشم فقرا هستی.
پناهیان: نباید از ایمان مردم انتظار زیادی داشت/ مشکلات جامعه از ضعف درس عقاید و اخلاق نیست/ کسی که زندگی او را متواضع نکرده باشد، بعید است با نماز هم متواضع شود +صوت
گروه معارف - رجانیوز: حجت الاسلام علیرضا پناهیان که در رمضان گذشته با موضوع «تنها مسیر-راهبرد اصلی در نظام تربیت دینی» سخنرانی کرد و مورد استقبال جوانان قرار گرفت، امسال قرار است به مدت 30 شب در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین به موضوع «تنها مسیر برای زندگی بهتر» بپردازد و به سوال «چگونه یک زندگی بهتر داشته باشیم؟» پاسخ دهد. در ادامه فرازهایی از ششمین جلسه این سخنرانی را میخوانید:
بدون تعریف صحیح از زندگی، نمیتوانیم تعریف درستی از بندگی داشته باشیم/اگر مختصات زندگی را درک نکنیم، با دین مشکلات زیادی پیدا خواهیم کرد
- تا وقتی تعریف درستی از زندگی نداشته باشیم، نمیتوانیم تعریف درستی از بندگی داشته باشیم. برنامهای که دین به آدم میدهد و بندگیای که در متن این زندگی برای ما تعریف میشود کاملاً به درک این زندگی وابسته است. اگر ما مختصات این زندگی را درک نکنیم، واقعاً با دین مشکلات زیادی پیدا خواهیم کرد.
- خیلیها فکر میکنند که دستورات خداوند متعال سخت، غیر طبیعی یا غیر معقول است، اینها غالباً ناشی از این است که درک صحیحی از زندگی ندارند. اگر زندگی را دقیق درک کنیم، بعد راحت میتوانیم بندگی، آیین بندگی و دیانت را درک کنیم. برای اینکه ضرورت نماز، حجاب، خمس و زکات و بسیاری از دستورات و مقررات دینی را بفهمیم، قبل از آن باید زندگی را درک کرده باشیم. اگر کسی زندگی را خوب درک نکرده باشد نمیتواند بندگی را درک کند و همیشه احساس میکند که دین یکسلسله دستورات تحمیلی به آدم داده است.
- ما نباید درک خودمان از زندگی را فقط به تعریف زندگی محدود کنیم، بلکه باید از «زندگیِ بهتر» نیز تعریف و تلقی صحیح و معقولی داشته باشیم. اگر یک تلقی خیالپردازانه یا ناصحیح از «زندگی بهتر» داشته باشیم، باز هم با دین مشکل پیدا خواهیم کرد. دین برای انسانی که در بهشت زندگی میکند، در عالم آخرت هست، یا مثل فرشتهها در آسمان زندگی میکند، نازل نشده است بلکه برای انسانی که روی این زمین زندگی میکند، آمده است.
- ادامه مطلب...
اقتدار دستگاه قضایی یعنی ایستادگی بر سر حرف حق/در مقابل تهدید، تطمیع، رودربایستی و فشارِ جو عمومی بایستید/ لزوم برنامهمحوری، تنقیح قوانین و کادرسازی در قوه قضائیه
گروه سیاسی - رجانیوز: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه، با تجلیل از شهید مظلوم آیت الله بهشتی و شهید قدوسی دو شهید والا مقام دستگاه قضا، «استقلال و تأثیر ناپذیری» دستگاه قضا را بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: باید در برابر عوامل مخدوش کننده استقلال قضا از جمله تهدید، تطمیع، رودربایستی و فشارِ جو عمومی ایستاد و بر رفتار و روش صحیح قضا تکیه کرد.
تعریف زندگی در 7 مرحله توسط حجت الاسلام پناهیان
گروه معارف - رجانیوز: حجت الاسلام علیرضا پناهیان که در رمضان گذشته با موضوع «تنها مسیر-راهبرد اصلی در نظام تربیت دینی» سخنرانی کرد و مورد استقبال جوانان قرار گرفت، امسال قرار است به مدت 30 شب در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین به موضوع «تنها مسیر برای زندگی بهتر» بپردازد و به سوال «چگونه یک زندگی بهتر داشته باشیم؟» پاسخ دهد. در ادامه فرازهایی از پنجمین جلسهرا میخوانید:
تعریف زندگی در هفت مرحله/ مرحل? 1. زندگی یعنی "حرکت به سوی تمایلات"
- ما تعریف خودمان از زندگی را با یک نگاه و برخورد عاقلانه آغاز میکنیم تا این تعریف بتواند مورد توافق انواع آدمها قرار بگیرد. و الا اگر ما بخواهیم تعریفی از زندگی ارائه دهیم که فقط بر اساس مباحث و مفاهیم دینی باشد، خیلیها این تعریف را قبول نمیکنند، مثلاً اگر بگوییم: زندگی این است که دستورات الهی را در آن پیاده کنیم، نمازمان را بخوانیم، خمس و زکات بدهیم و... در این صورت خیلیها خواهند گفت: «شما با این تعریف میخواهید دین خودتان را به ما تحمیل کنید» لذا ما تعریف زندگی را با یک نگاه متوسط و منطقی شروع میکنیم که نوعِ آدمهای منصف، بر اساس عقل و منطقشان آن را بپذیرند.
- ما بر اساس نگاه فوق، تعریف خودمان از زندگی را در هفت مرحله ارائه میدهیم. در مرحل? اول از تعریف زندگی میگوییم: «زندگی یعنی حرکت به سوی تمایلات» در اینجا از کلم? اگاهی استفاده نکردهایم، چون شما در ضمن حرکت به سوی تمایلات خودتان مجبور هستید از آگاهی هم استفاده کنید.
- ادامه مطلب...
آیت الله مجتهدی تهرانی؛
شرح دعای روز دوازدهم ماه رمضان: خوش به حال کسی که گناه دیگران را مخفی می کند
خوش به حال بندهای که به عیب خودش میپردازد و به عیب دیگران کاری ندارد. اگر رفیقت هم عیب دارد به کسی نگو. غیبت حرام است و عمل چهل روز را از بین میبرد و اعمال خوب غیبت کننده را در نامه اعمال شخص غیبت شونده مینویسند.
دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
«اللّهمّ زَینّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ ، واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ ، واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ ، وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین»
«خدایا در این ماه مرا به زیور پوشش از گناه و پاکدامنى بیاراى و جامه قناعت و اکتفاى به مقدار حاجت را به برم کن و وادارم کن در این روز به عدالت و انصاف و ایمنیم بخش در آن از هر چه که از آن مى ترسم به نگهدارى خودت اى نگهدارنده ترسناکان»
شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان - آیتالله مجتهدی تهرانی
«اللّهمّ زَینّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ»؛ خدایا روزی کن من را در ماه رمضان و به دو چیز زینت بده، ستر و عفاف.
ستر یعنی اینکه گناهان مردم را مخفی کنم. به ما چه ارتباطی دارد که فلانی عیب دارد؟ خوش به حال بندهای که به عیب خودش میپردازد و به عیب دیگران کاری ندارد. اگر رفیقت هم عیب دارد به کسی نگو. غیبت حرام است و عمل چهل روز را از بین میبرد و اعمال خوب غیبت کننده را در نامه اعمال شخص غیبت شونده مینویسند.
به گزارش گروه سیاسی صراط، حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز درباره سخنران ناشناس مراسم گفت: در این جلسه چند تن از روحانیون به ایراد سخنرانی پرداختند و فردی به نام آقای ادیب که میگفت طلبهای از حوزه علمیه قم است و ما شناختی از وی نداشتیم نیز سخنرانی کرد.
او ادامه داد: آقای ادیب طی سخنان ساختارشکنانه خود به تطهیر جریان فتنه و حمایت از سران فتنه پرداخت که با واکنش جمعی از طلاب حاضر در این جلسه مواجه شد به گونهای که عدهای خطاب به آقای روحانی گفتند ما را آوردهاید که جریان فتنه را تائید کنید!
سخنران ناشناس کیست؟
فردی که سخنرانی او ضیافت افطاری دوم روحانی را هم به حاشیه و جنجال کشاند، مسعود ادیب نام دارد. او عضو هیات علمی دانشگاه مفید است و سابقه تدریس در حوزه علمیه قم، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه قم و دانشگاه ادیان و مذاهب را دارد.
اما نکته قابل تامل اینکه مسعود ادیب در انتخابات ریاست جمهوری سال 88، رییس ستاد مهمترین کاندیدای شکست خورده در قم بود. نکته مهم تر اینکه، ادیب در روز چهارشنبه دوم دی 88 یعنی یک هفته قبل از حماسه نهم دی ماه، در جریان یک سخنرانی در مراسم یادبودی برای حسینعلی منتظری در اصفهان بازداشت شد.
او در مصاحبه ای، درباره فتنه گفته بود: به نظرم این تعبیر کاسب فتنه تعبیر خوبی است که برای برخی افراد به کار میرود. واقعیت این است که مجموعه اتفاقاتی که در انتخابات سال 88 رخ داد، از یک جهاتی مخرب بود و میتوانست به جمهوری اسلامی لطمه وارد کند. این جهات مخرب بیشتر از جانب کسانی طراحی و هدایت شد که برای منافع ملی و ارزشهای انقلاب اسلامی ارزشی قائل نبودند.
ادیب افزود: همین طور که برخی از شخصیتها گفتهاند، میتوان عنوان کرد نقطه آغاز فتنه 88 از مناظره آقای احمدینژاد و آقای مهندس موسوی رخ داد و در آن مناظره بسیاری از ارزشهای جمهوری اسلامی زیر سوال رفت. اتهاماتی به نظام وارد شد که در نوع خود بیسابقه بود و بسیاری از آسیبها و التهاباتی که در جامعه پدید آمد، سهم گروهی بود که آقای احمدینژاد آنها را نمایندگی میکرد.
حال سوالی که مطرح می شود این است که چرا باید فردی با این سوابق به عنوان سخنران ضیافت افطاری رییس جمهور انتخاب شود؟